Ik heb de AOW-leeftijd bereikt maar wil toch graag door blijven werken, kan dit?

Wanneer zowel u en uw werkgever dit willen is het mogelijk om door te werken nadat u de AOW-leeftijd heeft behaald. U krijgt dan naast uw AOW uitkering en pensioen een salaris. U kunt gewoon doorwerken onder uw oude contract, maar er kan ook een nieuw contract opgesteld worden. U betaald na de AOW-leeftijd geen premies meer voor werkloosheid of ziekte. Hierdoor kan uw salaris hoger uitvallen.

Na de AOW-leeftijd gelden er wel andere arbeidsvoorwaarden. Wanneer u (langdurig) ziek wordt heeft u recht op maximaal dertien weken doorbetaling van loon. Wanneer u wilt re-integreren zijn er minder strenge regels voor de werkgever. Ook zijn er voor tijdelijke contracten andere regels.

Zo kunnen er vanaf de AOW-leeftijd door een werkgever zes tijdelijke contracten worden gegeven over een periode van vier jaar zonder dat er automatisch een contract voor onbepaalde tijd ontstaat.

Ook met betrekking tot ontslag zijn de regels voor een werknemer die de AOW-leeftijd behaald heeft anders. Wanneer u doorwerkt met uw oude contract is het voor de werkgever mogelijk om u te ontslaan, zonder dat hier een rechter of het UWV over moet beslissen. Wel is er een opzegtermijn van een maand. Wanneer u een nieuw contract bent overeengekomen, dan kan de werkgever deze niet zomaar opzeggen. Hiervoor heeft hij toestemming van het UWV of van de rechter nodig. Verder gelden dezelfde rechten en plichten. Een werkgever kan u bijvoorbeeld niet zomaar bij ziekte ontslaan.

Is uw vraag hiermee beantwoord?

    Liever persoonlijk contact?

    Wij zijn bereikbaar van maandag tm vrijdag van 8.30 tot 17.30 uur

    Bel Mail Chat

    Of loop binnen bij ons kantoor aan het Beneden Oosterdiep 57 in Veendam.