Wanneer gaat mijn salaris omhoog?

Wanneer u als jongere aan de slag gaat op de arbeidsmarkt stijgt uw loon ieder jaar totdat u 23 jaar wordt. Na uw 23ste is een werkgever niet meer wettelijk verplicht om een loonsverhoging te geven op basis van leeftijd. Dit kan wel afwijken wanneer er in het CAO iets anders beschreven staat.

Indien er een cao van toepassing is op uw arbeidsovereenkomst wordt daarin vaak bepaald op welke manier en in hoeverre uw salaris zou moeten stijgen. U kunt bovendien altijd zelf met uw werkgever in gesprek gaan indien u van mening bent dat een loonsverhoging op zijn plaats is.

Daarnaast is het ook mogelijk om een loonsverhoging te krijgen wanneer uw een nieuwe functie binnen het bedrijf krijgt, of wanneer u zeer goed werk geleverd heeft. In deze gevallen zult u ook zelf met uw werkgever moeten bespreken of het tijd is voor een loonsverhoging.

Sommige bedrijven werken met loon- of salarisschalen. Binnen een schaal wordt een minimumloon, een maximumloon en een jaarlijkse verhoging per functie bepaald. Iedereen in zo’n loonschaal zal dus nagenoeg hetzelfde verdienen en dezelfde verhoging per jaar krijgen. Het nadeel hiervan is wel dat er minder onderhandelingsruimte is.

Is uw vraag hiermee beantwoord?

    Liever persoonlijk contact?

    Wij zijn bereikbaar van maandag tm vrijdag van 8.30 tot 17.30 uur

    Bel Mail Chat

    Of loop binnen bij ons kantoor aan het Beneden Oosterdiep 57 in Veendam.