Wat is de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud?

De NOW is nog niet officieel gestart waardoor het mogelijk is dat deze nog wijzigt voor inwerkingtreding. Indien een ondernemer omzetverlies verwacht vanwege de nadelige gevolgen van de coronacrisis dan kan er voor een periode van drie maanden een tegemoetkoming in de loonkosten worden aangevraagd bij het UWV (op het moment van publiceren is dit nog niet mogelijk). Het omzetverlies dient minimaal 20% te bedragen. Afhankelijk van het te verwachten omzetverlies kan een tegemoetkoming tot 90% van de loonkosten worden verschaft.
 • als 100% van de omzet wegvalt, bedraagt de tegemoetkoming 90% van de loonsom van een werkgever;
 • als 50% van de omzet wegvalt, bedraagt de tegemoetkoming 45% van de loonsom van een werkgever;
 • als 25% van de omzet wegvalt, bedraagt de tegemoetkoming 22,5% van de loonsom van de werkgever.

Aan deze tegemoetkoming zijn voorwaarden verbonden. Zo is het van belang dat werkgevers het loon van werknemers doorbetalen en mogen zij geen personeel ontslaan vanwege bedrijfseconomische redenen. Dit betekent dus niet dat werknemers niet meer ontslagen mogen worden, al kan de bedrijfseconomische reden niet als grondslag worden gebruikt.

Wanneer u meer wilt weten over alle regelingen die nu gelden met betrekking tot corona en de werkgelegenheid, kunt u hier de kamerbrief Noodpakket banen en economie downloaden.

Is uw vraag hiermee beantwoord?

  Liever persoonlijk contact?

  Wij zijn bereikbaar van maandag tm vrijdag van 8.30 tot 17.30 uur

  Bel Mail Chat

  Of loop binnen bij ons kantoor aan het Beneden Oosterdiep 57 in Veendam.