De prijs van mijn reis is veranderd voordat ik op vakantie ga, kan ik hier iets tegen doen?

De prijs van de reis wordt door de organisatie aangepast voordat u op vakantiegaat, wat betekent dit voor u? In beginsel kan de reisorganisatie de prijs van uw
reis onder omstandigheden aanpassen. Dit mogen zij alleen doen indien dit in de reisovereenkomst staat en het gaat om wijzigingen vanwege verhoging van prijzen van brandstof, verhoging van plaatselijke belastingen of wijzigingen in de wisselkoers. Een prijswijziging op grond van een van deze verhogingen moet ten minste 20 dagen voor het begin van de reis zijn aangekondigd. De reisorganisatie zal u van de wijziging op een deugdelijke manier op de hoogte moeten stellen. Doen zij dit niet of wordt de prijswijziging doorgevoerd op een later moment voor het begin van de reis, dan hoeft u niet met de wijziging akkoord te gaan.
U kunt ook tegen een prijswijziging optreden op het moment dat de verhoging meer dan 8% van de totaalprijs van de reis bedraagt. U heeft dan de mogelijkheid om de wijziging te weigeren of de overeenkomst te ontbinden. Op het moment dat u besluit de overeenkomst te ontbinden dan moet de reisorganisatie u het totaalbedrag van de reis terugbetalen. In sommige gevallen kan het zo zijn dat u recht heeft op schadevergoeding vanwege het missen van reisgenot.

Is uw vraag hiermee beantwoord?

    Liever persoonlijk contact?

    Wij zijn bereikbaar van maandag tm vrijdag van 8.30 tot 17.30 uur

    Bel Mail Chat

    Of loop binnen bij ons kantoor aan het Beneden Oosterdiep 57 in Veendam.